Επιστημονικές Δραστηριότητες

Κοινωνικές εκδηλώσεις

Ερευνητικό Έργο

Θέματα που ενδιαφέρουν

30η Επιστημονική Ημερίδα Β΄Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 30η Επιστημονική Ημερίδα της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ στο Μακεδονία Παλλάς στις 2-3-2024.

Πλήθος παιδιάτρων ειδικών και ειδικευομένων από όλη την Ελλάδα τίμησαν την ημερίδα πραγματοποιώντας συγχρόνως και το 1ο reunion παλιών και νέων ειδικευομένων της Β΄Παιδιατρικής Κλινικής. Την Ημερίδα τίμησαν με την παρουσία τους μέχρι το τέλος οι πρώην Διευθύντριες της Κλινικής  Καθηγήτριες κκ Δωροθέα Κατριού-Νικολακάκη και Φανή Αθανασιάδου-Πιπεροπούλου. 

30η Επιστημονική Ημερίδα "Επίκαιρα Θέματα στην Παιδιατρική" - Σάββατο 02 Μαρτίου 2024

unnamed
Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι,

Στο πλαίσιο διεξαγωγής της 30ης Επιστημονικής Ημερίδας "Επίκαιρα Θέματα στην Παιδιατρική" στις 02 Μαρτίου 2024 στο Ξενοδοχείο Makedonia Palace στη Θεσσαλονίκη, θα πραγματοποιηθεί ψηφιακό κουίζ ερωτήσεων και απαντήσεων πολλαπλής επιλογής μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής "Kahoot".

Για πρώτη φορά, εκ μέρους της Β' Παιδιατρικής Κλινικής ΑΠΘ του ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ και της Ακαδημίας Εκπαίδευσης και Έρευνας στην Παιδιατρική, θα απονεμηθούν τρία (3) ισότιμα χρηματικά έπαθλα στους συναδέλφους με την υψηλότερη βαθμολογία.

6o Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Σχολικών Νοσηλευτών - Σωστή Διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 στο σχολείο

Η Μονάδα Σακχαρώδη Διαβήτη- Sweet Collaborative Center της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ σε συνεργασία με το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα  Σπουδών «Φροντίδα στο Σακχαρώδη Διαβήτη» του Τμήματος Νοσηλευτικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) και την Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη, διοργανώνουν Εκπαιδευτικό Σεμινάριο των Σχολικών Νοσηλευτών για τη «Σωστή Διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 στο σχολείο» με την υποστήριξη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας.

12η Επιστημονική Συνάντηση Παιδίατρων - Καρδιολόγων

Το Παιδοκαρδιολογικό Τμήμα της Β' Παιδιατρικής Κλινικής του Π.Γ.Ν. ΑΧΕΠΑ διοργανώνει την 12η Επιστημονική Συνάντηση Παιδίατρων - Καρδιολόγων στις 16 Δεκεμβρίου, 2023, στο Κτίριο Μ2, του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης